Op het voormalig KPN-terrein in Maastricht tussen de NOORMANNENSINGEL en PRESIDENT ROOSEVELTLAAN tegenover Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk is nu voor de omwonende een GROENINRICHTING bestemd.
Hoe lang mogen we nog genieten van dit prachtig ingerichte stukje Maastricht.
Als u de onderstaande tekst leest past dit helemaal in het beleid van Maastricht. Als we mogen geloven dat er plannen bestaan dit perceel een andere bestemming te geven (Bouw van 340 woningen) dan zou het toch wel BLIJVEND GROEN mogen zijn.
Huidige gebruikers en vele bewoners van Maastricht voelen zich goed tussen het groen. WELZIJN is hier geplaatst.
Tekst van de Gemeentelijk website: LEES MEER
Maastricht wil in 2040 een klimaatbestendige stad zijn. Meer groen helpt de stad te verkoelen in hete zomers en water op te nemen bij hevige hoosbuien. De bomen en planten zorgen voor meer zuurstof en minder koolstofdioxide (CO2). Meer groen nodigt ook uit tot wandelen, fietsen, spelen en sporten. En het schept ruimte voor planten- en diersoorten in de stad. Maastricht wordt zo niet alleen klimaatbestendig, maar ook nog een gezondere plek om te wonen, te werken en vrije tijd te besteden.
Biodiversiteit
Biodiversiteit gaat over hoeveel verschillende planten en dieren er zijn in een bepaald gebied. Al die verschillende soorten houden de natuur in balans. Hoe groter de biodiversiteit, hoe gezonder een gebied is. Naast dat het belangrijk is voor de bestuiving zorgt het ook voor schoon water, goede grond en een stabieler klimaat. In Maastricht is de biodiversiteit hoog. Het is belangrijk om de biodiversiteit te behouden en verder te versterken.
Groene ontmoetingsplekken
Maastricht wil een levendige stad zijn waar bewoners en bezoekers zich welkom voelen en elkaar ontmoeten. Dat geldt niet alleen voor gebouwen, ook voor openbare ruimtes, pleinen en parken. De stad heeft koele, groene ontmoetingsplekken: plekken waar men samen kan genieten van het groen en de natuur. Deze groene en natuurlijke omgevingen dragen bij aan een betere kwaliteit van leven en welzijn voor de hele gemeenschap. Wij streven ernaar om deze koele, groene plekken uit te breiden.