Categorieën
StadskrantMaastricht

17 verkeerscamera’s rond centrum van Maastricht

Bron: De Limburger

D.d. 18 juli 2024

De automobilist die in het najaar het Maastrichtse stadscentrum of Wyck binnenrijdt, zak opkijken. Op toevoerwegen worden 17 camera’s gemonteerd. Per 1 januari start een milieuzone, maar alleen voor vrachtwagens en bestelbussen. Vervuilde auto’s blijven buiten beeld.

Maastricht is een van de fijnstof-hotspots van Nederland.


Reactie tipgever:

Lezend dat o.a. Duitsland niet wil meewerken vanuit privacyredenen om kenteken-gegevens aan te leveren aan de Nederlandse autoriteit roept bij mij een aantal vragen op.

Als er zoveel waarde wordt gehecht aan een schoon milieu waarom wordt het beleid in Maastricht dan niet aangepast door motorvoertuigen in het algemeen te weren in de Maastricht stad of een nog vergaande maatregel Gemeente Maastricht bewoners, hulpdiensten en toeleveranciers uitgezonderd?

Als er in het openbaar vervoer flink wordt geïnvesteerd hebben we hier met z’n allen veel plezier van. Onze gezondheid op een weegschaal leggen is niet aan de ondernemers van Maastricht maar aan de beleidsmakers.

Enige tijd geleden las ik dat het NS-Centraal Station Maastricht ondertunneld zou mogen gaan worden, mits de Europese Unie hiertoe genegen is middels subsidie en lening.
Dit laat mij herinneren aan de problemen die rezen tentzijde van aanleg Koning Willem Alexander ondertunneling bekend als A2-/N2-Maastricht. Het probleem dat zich hier voor deed was dat er te weinig financiële middelen aanwezig waren dit te kunnen plaatsen. Uiteindelijk werd ook hier een afweging gemaakt in volksgezondheid.

Ik wil u voorleggen te reageren op de stellingen:
1-e: Alle motorvoertuigen van niet Maastrichtse inwoners weren in de Gemeente Maastricht!

2-e: Aanleggen van voldoende parkeerplaatsen voor motorvoertuigen aan de toegangswegen van Maastricht. Hierbij rekening houdend met voldoende vrije ruimte voor toekomstige woningbouw voor Maastricht.

3-e: Dit dienst vanuit centrale overheid, landelijk aangestuurd en gecontroleerd te worden.

Schakel JavaScript in uw browser in om dit formulier in te vullen.
error: Inhoud is beveiligd !!